Hívj minket (H-P: 9-15h): +36 20 365-5494

Járulék kiküldés beállítása

A programból lehetőség van a havi járulékok kiküldésére. Fontos, hogy kövesse a következő útmutató beállításait. Vegyen fel egy általános Járulék néven a lenti példának megfelelően. Ezt az adótípust kell a cégekhez hozzárendelni az Adók kezelése menüpontban. Amennyiben nem szeretné kézzel hozzárendelni, lehetőség van ennek a lépésnek a kihagyására (ebben az esetben, amikor kiküldjük az első járulékokat az ügyfeleknek, a rendszer automatikusan felveszi ezt az adót az ügyfélnek). Ebben az adótípusban jelenik meg az Ügyfélkapunak beküldött ANYK nyomtatványok beküldési ideje, valamint ide kerül feltüntetésre, hogy az ügyfélnek milyen összeggel és mikor ment ki az értesítő.

Járulék

V-ado adótípus Járulék

A kiküldött járulékhoz lehet csatolni négy darab mellékletet (pdf, doc, docx, xls, xlsx, jpg, png, zip formátumban). A csatolmány lehet például bérjegyzék, utalási lista stb. Minden csatolmány maximum 1MB méretű lehet. A rendszer a csatolt dokumentumot mellékletként küldi ki az ügyfélnek. A dokumentumokat nem tárolja a rendszer. Amennyiben állított be másodlagos backup e-mail címet Ön is megkapja az értesítőt a csatolmányokkal együtt. A kiküldő modulban megjelennek a feltöltött adótípusok.

A kiküldéshez válasszon egy Ügyfelet, válasszon dátumot, majd töltse ki azokat a mezőket amelyek  fennállnak az adott ügyfélnél. A kiküldött értesítőhöz csatolhat mellékleteket is (pl.: bérjegyzék), valamit hozzáfűzhet megjegyzést is az Ügyfél részére. Küldéshez kattintson a Küldés gombra. Sikeres küldés esetén, a jobb oldalon megjelenik a kiküldött értesítő.

A járulék modulba külön másolati e-mail címet lehet beállítani (Beállítások menüpont, Másolati e-mail járulék), ahova a rendszer elküldi a kiküldött adóértesítő másolatát. Abban az esetben, ha ez nincs megadva, akkor a másolati e-mail címre küldi a rendszer az értesítő másolatát.

Amennyiben nem adunk meg egyetlen adónak sem értéket, de csatolunk fájlokat, a rendszer kiküldi az ügyfél részére a mellékleteket. Ebben az esetben a járulék adóhoz nem kerül bejegyzésre a kiküldés csak a naplókba.

Járulékbeküldő form

Viki járulékküldő modul

Szociális hozzájárulási adó

V-ado adótípus járulék Szocho

Személyi jövedelemadó

V-ado adótípus járulék Szemelyi

Szakképzési hozzájárulás

V-ado adótípus járulék Szak

Nyugdíjalapot megillető bevételek

V-ado adótípus járulék Nyug

EFO járulék

V-ado adótípus járulék EFO

Eb. és munkaerő-piacijárulék

V-ado adótípus járulék EB