Hívj minket (H-P: 9-15h): +36 20 365-5494

Gmail beállítása ÁNYK ügyfélkapus kapcsolathoz

Amennyiben a könyvelőiroda gmail fiókot használ az Ügyfélkapus levelek fogadására az alábbi beállítás szükséges. Sajnos csak az üzleti Gmail fiókból lehetséges a visszaigazoló levelek közvetlen kiolvasása a szerver számára, így azon ügyfeleink részére akik hagyományos Gmail fiókkal rendelkeznek biztosítunk egy cégnév@v-ado.hu e-mail fiókot. A fiók az átirányított leveleket maximum 30 napig őrzi meg aztán automatikusan törli azokat. A szerver a megadott fiókból már fel tudja dolgozni az érintett visszaigazolásokat. A Gmailben az alábbi útmutató szerint kell beállítani az átirányítást.

Bejelentkezés után a Gmail fiókban a jobb oldalon válasszuk ki a beállítások menüpontot.

vado_gmail_atallitas1.jpg

Válassza ki az Átirányítás és POP/IMAP fület. Itt kattintson a További cím hozzáadása gombra.

viki_gmail1.jpg

A megjelenő ablakban adja meg a VIKI beállítások felületén található egyedi e-mail címet.

viki_gmail2.jpg

Kattintson a tovább gombra. Ekkor másodlagos hitelesítést kér a gmail. Sikeres hitelesítés esetén az alábbi ablak jelenik meg:

viki_gmail3.jpg

Kattintson a folytatás gombra. Ekkor egy megerősítő kódra lesz szükségünk. Hívja a VIKI ügyfélszolgálatot az ellenőrző kódért. Az ellenörző kódot visszaírányítjuk a beérkezett levelek közé. A levélben lévő linkkel hagyja jóvá az átirányítást.

Válassza ki az Átirányítás és POP/IMAP fület. Itt kattintson a szűrő létrehozással feliratra.

V-ado gmail beállítás 2

A megjelenő szűrőbe állítsa be az ertesites@tarhely.gov.hu e-mail címet, majd kattintson a Szűrő készítése a keresés alapján feliratra.

vado_gmail3.jpg

Jelölje be az átirányítás ide választómezőt és adja meg az Ön v-ado.hu e-mail címét, amit díjmentesen igényelhet. Majd kattintson a szűrő létrehozása gombra.

vado_gmail4.jpg

Ekkor  az alábbi szűrő jelenik meg.

vado_gmail5.jpg

Végezetül ellenőrizzük az átirányítást az Átirányítás és POP/IMAP fülön. Fontos, hogy az legyen bejelölve, hogy a Átirányítás tiltása. Ellenkező esetben túl sok levelet továbbít a Gmail fiók.

V-ado gmail beállítás 6 új

Fontos, hogy az átirányítás maradjon tiltásban. Ellenkező esetben nem csak a szűrt leveleket továbbítja a Gmail postafiók a v-adó rendszer felé.