Hívj minket (H-P: 9-15h): +36 20 365-5494

Pénztárgép könyvelési beállítás

Az adott pénztárgép könyvelési beállításait végezhetjük itt el. Megadhatjuk a partner nevét, a könyvelés megnevezését (megjegyzés), a munka számot amire a könyvelőprogram felkönyveli a pénztárgép tételeket.

viki pénztárgép kezelés könyvelés
A könyvelési paraméterek egyik legfontosabb beállítása a gyűjtők főkönyvi számainak beállítása. A rendszer 5 gyűjtőt kezel. Minden gyűjtő külön-külön beállítható. 

A adjuk meg a gyűjtő nevét az A, B, C, D, E gyűjtőknek. Ide bármit megadhatunk, ami alapján könnyen beazonosítható a gyűjtő. Minden gyűjtőnél adjuk meg a nettó főkönyvi számot (általában: 911), ÁFA főkönyvi számot (általában: 467), Ellen főkönyvi számot (általában: 3811), illetve az áfakulcsot (0,5,18,27).
Amennyiben RLB-t használunk, akkor adjuk meg az ÁFA kódot (18%: 10, 27%: 11, 5%: 3, 0%: 5).

Ezt követően fel tudjuk vinni a fizetési módokat. Amennyiben pénztárgép adatállományból szeretnénk importálni, akkor a kódoknak egyeznie kell az adatállományban lévő kóddal. Ezt gyorsan ellenőrizhetjük. Ha importálunk, akkor kiírja, ha olyan fizetési módot talál ami nincsen beállítva könyvelési paraméternek.

Az oldal alján látható egy kis kódtábla segédlet.

Amennyiben egy gyűjtőnek nem adjuk meg a nevét, akkor az a gyűjtő nem szerepel sem az adatbeviteli felületen, sem a könyvelőprogram átadásban.
A Módosítás gombra kattintással véglegesíthetjük a beállításokat.

Adjuk meg a pénztárgép nyitó értékét (év, kezdő összeg). Amennyiben ezt megadjuk, mindig láthatjuk a pénztárgép forgalmát. Egyszerűsíti az ellenőrzést.

Amennyiben már beállítottuk egy másik pénztárgépben a könyvelési paramétereket lehetőségünk van azt áthozni az aktuális pénztárgépbe.

Minta könyvelési beállítás:

VIKI pénztárgép beállítás könyvelés

Minta fizetési mód beállítás:

VIKI pénztárgép beállítás fizetési módok

A modul használatához szükséges jogosultság: Pénztárgép