Hívj minket (H-P: 9-15h): +36 20 365-5494

Adóanalitika

A programban kategorizálva jelennek meg az adók  (ÁFA, IPA, TAO, Cégautó adó stb.). Alapértelmezetten az ÁFA gyűjtő jelenik meg az oldalon. Amennyiben másik gyűjtőt szeretne megtekinteni, válasszon a legördülő listából. Ekkor betöltődik az adott adótípus.

Viki adóanalitika

A táblázatban láthatóan többféle adó is megjelenhet egyszerre. Például: Havi ÁFA, Negyedéves ÁFA, Éves Áfa stb. A táblázatból látható, hogy melyik mezőket lehet kitölteni. Írjon be egy számot valamelyik mezőbe. Sikeres mentés esetén egy pipa jelenik meg a mező jobb oldalán.

Táblában használt ikonok:

 •   Fehér boríték (Még nincsen kiküldve az adó az ügyfélnek) A jelre kattintva kiküldhető az értesítő.
 •   Sötét boríték (Az adó már ki van küldve az ügyfélnek) Felé állva megjelenik mikor lett kiküldve az értesítő. Rákattintva újra kiküldhető az értesítő.
 •   Zöld boríték (Az adó már ki van küldve az ügyfélnek, az ügyfél olvasta) Felé állva megjelenik mikor lett kiküldve az értesítő, és az ügyfél mikor olvasta. Rákattintva újra kiküldhető az értesítő.
 •   Világosszürke I (Megtekinthető az adott adó előzménye, mikor ki vitte fel az értéket, esetleg miről mire változott)
 •   Szürke felkiáltójel (Nincs megjelölve az adó) Ez a jel, figyelmeztetésre szolgál. Kattintásra, pirosra változtatható.
 •   Piros felkiáltójel (Az adó meg van jelölve, még nem végleges, esetleg módosítani kell)
 •   Pink kocka (ANYK programban küldhetőnek megjelölt nyomtatványt jelöl, a jel fölé állva kiírja mikor lett küldhetővé téve a nyomtatvány)
 •   Zöld pipa (ANYK programból beküldött nyomtatványt jelöl. Megtekinthető, hogy mikor lett beküldve.)
 •   Zöld vissza nyíl (ANYK Visszaigazolási értesítő jött a beküldött dokumentumra)
 •   Zöld OK kéz (Elfogadó nyugta érkezett a beküldött dokumentumra)
 •   Pink lefelé mutató kéz (Elutasító nyugta érkezett a beküldött dokumentumra)

A programban lehetőség van nyilvántartani a havi bérszámfejtett alkalmazottak számát. ANYK kapcsolat esetén a rendszer megjeleníti a beküldött nyomtatványokat is.

VIKI_berszamfejtes.jpg

A kiküldendő adókat a program az alábbi mintalevél alapján küldi ki a megadott e-mail címre, illetve amennyiben be van állítva másolati cím, akkor arra az e-mail címre küld egy másolati példányt. Az ügyfelek menüpontban beállítható, hogy az adott ügyfélnek tegező vagy magázó értesítőket küldjön ki a rendszer.

V-adó mintalevél

Amennyiben a kiküldendő összeg negatív a rendszer megkérdezi, hogy a kiküldendő adó visszaigényelendő, vagy görgetendő. Ez az információ kiküldést jelző sötét borítékra állva visszanézhető. Lehetőség van az értesítőhöz analitika csatolására, valamint kísérő szöveg megadására. Az előnézet gombra kattintva megnézhető a kiküldendő értesítő.

Viki adóanalitika popup

A kiküldött levelek egyedi követőkóddal kerülnek kiküldésre. Amennyiben az ügyfél megnyitja a levelet, a rendszer érzékeli és a boríték színe zöldre változik. A borítékra állva megjelenik, hogy az ügyfél mikor olvasta el a levelet. (Fontos csak az első olvasást naplózza a rendszer. Ha az ügyfél többször is elolvassa, azt már nem érzékeli.) A boríték csak akkor vált zöldre, ha a legutoljára kiküldött értesítőt elolvasta az ügyfél.

Viki adóanalitika zöld levél

A rendszerben lehetőség van automatikusan kiküldendő adó esetén a küldés tiltására. Erre akkor lehet szükség, ha már esetiben kiküldtük az ügyfélnek az összeget és nem szeretnénk kiküldeni neki még egyszer, vagy ha az ügyfél szünetel (pl.: KATA). A szürke behajtani tilos jelre kattintva lehet a tiltást beállítani. Ekkor a jel pirossá változik. A tiltást kikapcsolni szintén a jelre kell kattintani. 

VIKI adóanalitika küldés tiltása

A rendszer figyelmeztetést jelenít meg amennyiben a magyarorszag.hu-ról az alábbi témakörbe eső üzenetek érkeztek:

 • Felszólítás hiánypótlásra
 • Törlés köztehermentes,
 • Értesítés végrehajtás,
 • Adóhatósági irat,
 • Intézkedés,
 • Elutasított bevallás

A figyelmeztetések eltüntethetőek az elrejt gomra kattintva. Következő bejelentkezésig nem mutatja az üzeneteket a rendszer. Az adóanalitika jobb felső sarkában továbbra is jelzi, ha még van olyan üzenet ami nincsen jóváhagyva. A jóváhagyás gomra kattintva lehet nyugtázni az értesítést. A rendszer naplózza, hogy melyik könyvelő nyugtázta az értesítést. Ez később visszakereshető.

Viki adóanalitika értesítés

Viki adóanalitika értesítés

Amennyiben v-ado.hu email fiókot használnak a magyarorszag.hu-s értesítések feldolgozására (pl.: saját fiókból átirányítással), abban az esetben a rendszer naponta kétszer (reggel és kora délután) automatikusan ellenörzi és feldolgozza az értesítéseket.

A modul használatához szükséges jogosultság: Adó analitika