Hívj minket: +36 70 941-26-59

Adóanalitika

A programban kategorizálva jelennek meg az adók  (ÁFA, IPA, TAO, Cégautó adó stb.). Alapértelmezetten az ÁFA gyűjtő jelenik meg az oldalon. Amennyiben másik gyűjtőt szeretne megtekinteni, válasszon a legördülő listából. Ekkor betöltődik az adott adótípus.

Viki adóanalitika

A táblázatban láthatóan többféle adó is megjelenhet egyszerre. Például: Havi ÁFA, Negyedéves ÁFA, Éves Áfa stb. A táblázatból látható, hogy melyik mezőket lehet kitölteni. Írjon be egy számot valamelyik mezőbe. Sikeres mentés esetén egy pipa jelenik meg a mező jobb oldalán.

Táblában használt ikonok:

 •   Fehér boríték (Még nincsen kiküldve az adó az ügyfélnek) A jelre kattintva kiküldhető az értesítő.
 •   Sötét boríték (Az adó már ki van küldve az ügyfélnek) Felé állva megjelenik mikor lett kiküldve az értesítő. Rákattintva újra kiküldhető az értesítő.
 •   Világosszürke I (Megtekinthető az adott adó előzménye, mikor ki vitte fel az értéket, esetleg miről mire változott)
 •   Szürke felkiáltójel (Nincs megjelölve az adó) Ez a jel, figyelmeztetésre szolgál. Kattintásra, pirosra változtatható.
 •   Piros felkiáltójel (Az adó meg van jelölve, még nem végleges, esetleg módosítani kell)
 •   Pink kocka (ANYK programban küldhetőnek megjelölt nyomtatványt jelöl, a jel fölé állva kiírja mikor lett küldhetővé téve a nyomtatvány)
 •   Zöld pipa (ANYK programból beküldött nyomtatványt jelöl. Megtekinthető, hogy mikor lett beküldve.)
 •   Zöld vissza nyíl (ANYK Visszaigazolási értesítő jött a beküldött dokumentumra)
 •   Zöld OK kéz (Elfogadó nyugta érkezett a beküldött dokumentumra)
 •   Pink lefelé mutató kéz (Elutasító nyugta érkezett a beküldött dokumentumra)

A programban lehetőség van nyilvántartani a havi bérszámfejtett alkalmazottak számát. ANYK kapcsolat esetén a rendszer megjeleníti a beküldött nyomtatványokat is.

VIKI_berszamfejtes.jpg

A kiküldendő adókat a program az alábbi mintalevél alapján küldi ki a megadott e-mail címre, illetve amennyiben be van állítva másolati cím, akkor arra az e-mail címre küld egy másolati példányt. Az ügyfelek menüpontban beállítható, hogy az adott ügyfélnek tegező vagy magázó értesítőket küldjön ki a rendszer.

V-adó mintalevél

Amennyiben a kiküldendő összeg negatív a rendszer megkérdezi, hogy a kiküldendő adó visszaigényelendő, vagy görgetendő. Ez az információ kiküldést jelző sötét borítékra állva visszanézhető. Lehetőség van az értesítőhöz analitika csatolására, valamint kísérő szöveg megadására. Az előnézet gombra kattintva megnézhető a kiküldendő értesítő.

Viki adóanalitika popup

A kiküldött levelek egyedi követőkóddal kerülnek kiküldésre. Amennyiben az ügyfél megnyitja a levelet, a rendszer érzékeli és a boríték színe zöldre változik. A borítékra állva megjelenik, hogy az ügyfél mikor olvasta el a levelet. (Fontos csak az első olvasást naplózza a rendszer. Ha az ügyfél többször is elolvassa, azt már nem érzékeli.) A boríték csak akkor vált zöldre, ha a legutoljára kiküldött értesítőt elolvasta az ügyfél.

Viki adóanalitika zöld levél

A rendszerben lehetőség van automatikusan kiküldendő adó esetén a küldés tiltására. Erre akkor lehet szükség, ha már esetiben kiküldtük az ügyfélnek az összeget és nem szeretnénk kiküldeni neki még egyszer, vagy ha az ügyfél szünetel (pl.: KATA). A szürke behajtani tilos jelre kattintva lehet a tiltást beállítani. Ekkor a jel pirossá változik. A tiltást kikapcsolni szintén a jelre kell kattintani. 

VIKI adóanalitika küldés tiltása

A rendszer figyelmeztetést jelenít meg amennyiben a magyarorszag.hu-ról az alábbi témakörbe eső üzenetek érkeztek:

 • Felszólítás hiánypótlásra
 • Törlés köztehermentes,
 • Értesítés végrehajtás,
 • Adóhatósági irat,
 • Intézkedés,
 • Elutasított bevallás

A figyelmeztetések eltüntethetőek az elrejt gomra kattintva. Következő bejelentkezésig nem mutatja az üzeneteket a rendszer. Az adóanalitika jobb felső sarkában továbbra is jelzi, ha még van olyan üzenet ami nincsen jóváhagyva. A jóváhagyás gomra kattintva lehet nyugtázni az értesítést. A rendszer naplózza, hogy melyik könyvelő nyugtázta az értesítést. Ez később visszakereshető.

Viki adóanalitika értesítés

Viki adóanalitika értesítés

Amennyiben v-ado.hu email fiókot használnak a magyarorszag.hu-s értesítések feldolgozására (pl.: saját fiókból átirányítással), abban az esetben a rendszer naponta kétszer (reggel és kora délután) automatikusan ellenörzi és feldolgozza az értesítéseket.

A modul használatához szükséges jogosultság: Adó analitika