Hívj minket (H-P: 9-15h): +36 20 365-5494

Hírek

3
már
2019

Program változások!

Új modulokkal bővült a VIKI. 

Belekerült egy a cégkapu meghatalmazások ellenőrzésére szolgáló modul. Ennek megfelelően bővült az ügyfelek kezelésénél megadható adatok köre is. (Részletes leírás: https://v-ado.hu/cegkapu-ugykezelo-jog-ellenorzes)

Budapesti Iparűzési adó előlegek feltöltése modul. Itt lehetőség van nem csak a HIPA bevalláson (ANYK) programon keresztül átadni az iparűzési adó előlegeket, hanem a bevallás beadásakor visszakapott PDF dokumentumokat feltöltésével is felvihető. (Részletes leírás: https://v-ado.hu/budapesti-iparuzesi-ado-importalasa)

Fontosabb változások:

EFO modul bővült éves lekérési lehetőséggel. Itt az adott cégben éves összesítésben nézhetjük meg az egyszerűsített foglalkoztatottak adatait, havi bontásban. A kimutatás összesíti az adatokat bejelentett nap/hó, illetve bejelentett fő/hó szerint is.

Adóanalitika bővült az NY-es nyomtatványok megjelenítésével. Mostantól az adott hónapnál megjelenik, ha van beadva NY-es nyomtatvány. Az adóanalitikában javítva lett az IPA, illetve a TAO bevallás visszajelzése, mely eddig az érintett időszak május hónapjában jelent meg (pl.: 2018-01-01 – 2018-12-31 esetén 2018 május). Ez átkerült a bevallási határidő szerinti májusba (pl.: 2018-01-01 – 2018-12-31 esetén 2019 május). Ennek megfelelően változott az SZJA visszaigazolások elhelyezése is.

Az adóanalitika megjegyzi az utolsó szűrés állapotát, így ha átlépünk a program másik pontjára, majd visszalépünk ugyan azt a nézetet fogjuk látni.

Ügyfelek kezelése bővült a cégkapu meghatalmazás mezővel. Új szűrési lehetőségekkel bővült (aktív ügyfelek, szervezetek típusai szerint). Alapértelmezetten csak az aktív ügyfeleket jeleníti meg a rendszer. Változott az exportálható lista tartalma. Az exportálható és az importálható tábla egységes formátumra lett átalakítva. Ennek megfelelően bővültek a minta excelben az oszlopok.

Adó feladatok havi bővült a bevallások állapotának visszajelzésével. Ide is bekerült az NY-es nyomtatványok megjelenítése. A bevallás ikonjára állva mostantól megjelenik az érintett időszak és a bevallás neve mellett az adott bevallás státusza (visszaigazolás, elfogadó nyugta, elutasító nyugta). Ez ott lehet hasznos ahol önrevízió történt.

Javításra került a megjelenő adók köre. Eddig nem megfelelő hónapban hozta az év végi TAO és éves ÁFA adónemeket, valamint az Egyéb adók, illetve a KATA nem jelent itt meg. Megváltozott a lista szűrése. Alapértelmezetten nem jeleníti meg a kiküldött anyagbekérőket. Így a lista jobban szűrhető.

Zárás modul bővült a cégkapu meghatalmazás oszloppal. Ezáltal könnyebben áttekinthető, hogy minden lezárandó cégnél van-e cégkapus meghatalmazásunk. 
Beszámolók visszajelzése hozzá lett igazítva a 2019-es változásoknak. A beküldött beszámolókat a rendszer visszajelzi a Zárás modulban. 

ANYK kliens program (1.4.1.5) bővült az őstermelőket érintő adónemek feldolgozásával.

ANYK Adóanalitika átvezetés módosult. Amennyiben egy megjelölt bevallás ugyan azt az értéket tartalmazza, mint ami az analitikában is szerepel, akkor azt átvetnek tekinti a rendszer és nem jelenik meg az ANYK adóanalitika átvezetése menüpontban új tételként (kihagyott tételeknél továbbra is megjelenik).

IPA, IFA, ÉPA, Egyéb adók esetén az adóértesítőben az adó megnevezésénél már nem a gyűjtő neve jelenik meg, hanem az adónem neve (pl.: Egyéb adóba helyezett könyvelési díj esetén, a könyvelési díj megnevezés jelenik meg.). 

Program változások 2019 január – február áttekintő

2019 Január –Februári változásokat facebook csoportunkban (VIKI könyvelőasszisztens klub) jelentettük meg. A változásokat bemutató online előadás továbbra is megtekinthető a csoportban.

Változott a kliens programok felépítése. A 2018 november előtti kliens programok támogatását megszüntettük Ettől kezdve már csak az ennél újabb kliens programok tudnak adatot szinkronizálni a VIKI rendszerrel.

Cégkapus és ügyfélkapus értesítések köre bővült. Mostantól minden cégkapura vagy ügyfélkapura érkező értesítésnél VIKI ki jelzi melyik cégnek, melyik cégkapura, melyik hatóságtól jött értesítése. Ahol csak lehet megpróbálja beazonosítani melyik cégnek jött az értesítés. Ez azért lehet fontos, mert az értesítések már nem tartalmaznak cégnevet.

VIKI mostantól már átveszi jó néhány nyomtatvány adatát (ÁFA, KIVA, HIPA, TAO). Amint megjelölünk egy nyomtatványt VIKI-be automatikusan megjelenik az utalandó összeg. amennyiben nem volt még az adó az ügyfélhez párosítva, akkor a párosítást, esetleges évnyitást is elvégzi a program. (Részletes leírás: https://v-ado.hu/anyk-adoanalitika-atvezetes)

NY-es nyomtatványok kezelése modul. A programba belekerült az NY-es nyomtatványok kezelése. A modul működéséhez szükséges az alábbi beállítás (Beállítások kezelése / ANYK adatátadás) menüpontban. Engedélyezni kell az adatok átvételét. Ajánlott beállítás a Csak az üres adókba ír adatot.

Idő adatok bővült. Az ügyfél havi ráfordított óraszám már lekérdezhető éves összesítéssel is. Az idő adatok exportálhatóak lettek xls és pdf formátumban. Bele került az idő adatok exportálása menüpont ahonnan a nyers idő adatokat lehet exportálni xls vagy csv formátumba. Az itt kinyert adat további feldolgozásának megkönnyítése végett kerültek bele egyedi azonosítók.

Kliens program változások:

Novitax (1.3.0.4): Javítva lett az évek közötti átnyúló tételek kezelése. Teljesítés helyett a számviteli teljesítés lett a könyvelési tétel elsődleges hónapba sorolása eredménykimutatásnál.

RLB hálózatos (1.3.0.4): Mérlegadat kimutatás javítva lett. (Importált számlák esetén felmerült eltéréseket javítja)

Tensoft (1.3.0.4): Napló jelölések javítása

Újegyke (1.3.0.4): Javítva lett az évek közötti átnyúló tételek kezelése. Elsődleges tétel hónap összerendelés a számviteli teljesítési dátum alapján történik.

2
ápr
2024
Program változás: Fontos változás!!! A NAV megváltoztatta a tárhelyes értesítésekhez használt e-mail címét (ertesies@kozpontirendszer.gov.hu-ról ertesites@tarhely.gov.hu-ra. A p...
26
feb
2024
Program változás: 2024. február 29.-én ügyfélszolgálatunk szünetel. Gépjárműadó változás! Új Gépjárműadó adótípus került bevezetésre. Kompatibilitás miatt a meg...
3
feb
2024
Program változás: VIKI ANYK kliens program változás! Aktuális verzió: 1.4.6.4.  Belekerült a 29-es bevallás kiolvasás. Elvileg, ha nagy változás nem lesz, akkor egy darabig...
29
jan
2024
Program változás: VIKI ANYK kliens program változás! Aktuális verzió: 1.4.6.3.  Belekerült a 24KIVA bevallás kiolvasás. Fontos, hogy a 2408-as bevallásból a 258-a...
15
jan
2024
Program változás: VIKI ANYK kliens program változás! Aktuális verzió: 1.4.6.1.  Belekerült a 2408, 2458, 23HIPAK, 24HIPAK bevallás kiolvasás. Valamint az új kliens már...