Hívj minket (H-P: 9-15h): +36 20 365-5494

Hírek

1
aug
2018

Program változások

VIKI új modullal bővült. Már közvetlenül ANYK programból lehet kiküldeni járulék értesítőt az ügyfeleknek. Amennyiben a nyomtatvány meg van jelölve küldésre vagy be van küldve, akkor  a nyomtatvány adatai megjelennek a VIKI-ben. Csak rá kell kattintani az ikonra és már kész az utalások listája. Természetesen lehetőség van itt is egyedi egyéb adónemek kiküldésére (pl.: könyvelési díj, havi KIVA stb), valamint csatolmányok és kísérő szöveg megadására. A modul működéséhez kliensprogram frissítése szükséges, valamint meg kell adni a telepítőben az ANYK mentesek mappa elérhetőségét. (Részletek: https://v-ado.hu/jarulek-kuldes-anyk)

ÁFA mulasztók listája:

Az ÁFA mulasztók listája átalakításra került. A könyvelés / Áfamulasztók menüpontban jelennek meg ezt követően az áfamulasztók listájára felkerült tételek. A korábbi értesítési felületen csak az fog megjelenni, hogy új tétel került  fel vagy került le a listáról. A listában lehetőség van figyelni az egyes tételeket. (Részletes leírás ezzel kapcsolatban: https://v-ado.hu/afamuasztok-listaja). Az új modul használatához kliens program frissítése szükséges. A modult az Áfamulasztók, illetve admin joggal rendelkező felhasználók érhetik el.

Adótípusok kezelése:

Az adótípusok kezelése kibővült az adónemkód mezővel. 

Adólogok:

Az adólogok átalakításra kerültek. Az I ikonra kattintás után jelenik meg a naplóbejegyzés. Így lehetőség van kimásolni is a naplóbejegyzést a programból.

VIKI kibővül automatikus kliensprogram frissítéssel.  

Átdolgoztuk a kliens programokat. Az új kliens programok már rendelkeznek automatikus frissítéssel. Így már csak egyszer kell hozzányúlni a kliens programhoz. Ezt követően, ha új kliens programot publikálunk a kliens programok lefrissítik magukat. Egyes kliens program fájlnevek megváltoztak így a feladatütemezőben ennek megfelelően meg kell változtatni a futtatandó alkalmazások listáját. A régi kliens programok 2018. szeptember 15.-ig fognak működni ezt követően a régi kliens programok már nem fognak tudni adatot feladni a VIKI-nek.

Video utmutató: https://v-ado.hu/kliens-program-frissites

Kliensprogram frissítés menete:

  • Töltsük le a letöltések menüpontból az új kliens programot. Másoljuk és írjuk felül a tömörített fájlban található fájlokkal a korábbi kliens programot. 
  • Indítsuk el az install-könyvelőprogram_rövidiítés.exe fájlt. A telepítőben adjuk meg az ANYK program mentesek mappájának az elérési útvonalát.
  • Kattintsuk az adatok módosítása gombra.
  • Kattintsunk a Programok menüpontra. Itt megjelennek a használatban lévő modulok. Ekkor még csak a telepítőt fogjuk látni a listában. 
  • Indítsuk el a nyomtatványkitöltő szinkronizálását, valamit szükséges könyvelőprogram kliens programokat. Ekkor ezek is megjelennek a listában.
  • A naplók menüpontban lehetőség van megtekinteni a kliensprogram naplóit.  
  • Indítsuk el a feladatütemezőt. Start menüben kezdjük el begépelni a feladat szót. Kattintsunk a feladatütemező ikonjára. A feladatütemezőben keressük meg a könyvelőprogram ütemezését. Kattintsunk rá jobb gombbal és válasszuk a tulajdonságokat. A műveletek fülön változtassuk meg a kliens program modulok elérhetőségét. Valamit vegyük fel az update programot is. Mindig legyen az első az update program a listában. Abban az esetben, ha csak ANYK kliensprogramot használunk a gépen és nem használunk könyvelőprogram klienst abban az esetben be kell állítani az update programnak egy napi egyszeri ütemezést.

H ezt a beállítást elvégeztük a jővőben már nem kell kézzel frissíteni a kliens programot.

2
ápr
2024
Program változás: Fontos változás!!! A NAV megváltoztatta a tárhelyes értesítésekhez használt e-mail címét (ertesies@kozpontirendszer.gov.hu-ról ertesites@tarhely.gov.hu-ra. A p...
26
feb
2024
Program változás: 2024. február 29.-én ügyfélszolgálatunk szünetel. Gépjárműadó változás! Új Gépjárműadó adótípus került bevezetésre. Kompatibilitás miatt a meg...
3
feb
2024
Program változás: VIKI ANYK kliens program változás! Aktuális verzió: 1.4.6.4.  Belekerült a 29-es bevallás kiolvasás. Elvileg, ha nagy változás nem lesz, akkor egy darabig...
29
jan
2024
Program változás: VIKI ANYK kliens program változás! Aktuális verzió: 1.4.6.3.  Belekerült a 24KIVA bevallás kiolvasás. Fontos, hogy a 2408-as bevallásból a 258-a...
15
jan
2024
Program változás: VIKI ANYK kliens program változás! Aktuális verzió: 1.4.6.1.  Belekerült a 2408, 2458, 23HIPAK, 24HIPAK bevallás kiolvasás. Valamint az új kliens már...