Hívj minket (H-P: 9-15h): +36 20 365-5494

Hírek

18
jún
2018

Adótípus sorrend beállítása:

A programban beállítható az adótípusok sorrendje. Ez a sorrend a listákban való megjelenítés sorrendjét határozza meg. Elsőlegesen a járulékküldő modulban van szerepe. (részletek: https://v-ado.hu/adotipus-sorrend-kezelese)

Könyvelő középvezetői nézet

A VIKI lehetőséget biztosít vezetői szint kialakítására. Három szint létrehozására van lehetőség. 

  1. Saját nézet (a könyvelő által könyvelt cégek listája)(Könyvelő ügyfél összerendelés esetén, ha van beállítva összerendelés)
  2. Vezetői nézet (a vezető alá tartozó könyvelők cégeinek a listája)(könyvelő vezetői összerendelés)
  3. Adminisztrátori nézet (minden ügyfél)(adminisztrátori jogosultság esetén)

(részletek: https://v-ado.hu/konyvelo-vezetoi-osszerendeles)

Automatikus anyagbekérők kezelése

A rendszer lehetőséget biztosít, hogy az ügyfeleknek rendszeresen automata e-mailt küldjünk. Elsősorban a könyvelési anyag bekérésére szolgál. 
A Beállítások kezelése menüpontban beállíthatunk egy alapértelmezett levél szöveget, illetve egy alapértelmezett tárgyat, valamint a küldés napját. A nap a hónap első 10 napja lehet. 
A beállítások elvégzése után az Ügyfél / Automata anyagbekérő menüpontban lehetőség van beállítani, hogy melyik ügyfélnek szeretnénk levelet küldeni. Itt engedélyezni kell, hogy az ügyfél kaphasson anyagbekérő üzenetet, illetve felülbírálható a levél tárgya illetve szövege, az alapértelmezett küldés napja. Ezeket csak akkor kell beállítani, ha el szeretnénk térni az alapértelmezettől. Mind a tárgyban mind levél tartalmában használhatóak mezők (pl.: kapcsolattartó, adószám:{adoszam} stb. Erről részletesebb leírás található a körlevelek útmutatóban) melyek személyesebbé teszik a levelet. A rendszeresség (havi esetén minden hónapban, negyedéves esetén 1.,4.,7.,10. hónapokban, éves esetén január hónapban kerül kiküldésre az értesítő ).
(részletek: https://v-ado.hu/automatikus-anyagbekero)

Körlevél csoportok

A VIKI-ben létrehozhatóak különféle személyes és központi levelezési csoportok. Körlevél készítésénél használhatóak ezek a csoportok. 
Két féle csoport hozható létre a rendszerben.

  • 1 személyes (saját csoport): Ezt a csoportot csak a létrehozó könyvelő látja és használhatja. Más könyvelő nem látja.
  • 2 központi csoport: A központi csoportokat minden könyvelő látja és használhatja. Természetesen, csak azokra az ügyfelekre, amikhez van hozzáférése. A központi csoportok szerkesztéséhez adminisztrátor vagy körlevél központi csoport kezelése jogosultság szükséges. 

Amennyiben egy központi csoportba felveszünk ügyfeleket, de a könyvelőnek kevesebb céghez van csak hozzáférése, akkor ő csak azoknak tud a csoporton keresztül levelet küldeni, akihez rendelkezik jogosultsággal, függetlenül attól hány tagja van még a csoportnak.
(részletek: https://v-ado.hu/korlevel-csoportok-kezelese)

Körlevél küldés

A VIKI-ben lehetőség van körlevelek készítésére (Ügyfél / Körlevél menüpont). A körlevél szerkesztőben bal oldalon láthatjuk a már kiküldött leveleket (ki mikor küldte ki, levél tárgya és egy rövid tartalom). A lista szűrhető évek szerint, illetve a címzettek szerint. (pl.: ha leszűrjük egy ügyfélre, akkor csak azok a levelek jelenek meg, amiket az adott ügyfél is megkapott). A listában tudunk keresni a levél tárgya illetve a levél tartalma alapján is. A listában a ceruza jelre kattintva tudjuk szerkesztésre megnyitni a levelet. Amennyiben nem változtatunk a levél szövegezésén és úgy küldjük ki újra a kiválasztott ügyfeleknek, akkor nem jelenik meg új levéként a bal oldali listában. ha bármit megváltoztatunk rajta, akkor új levélként bekerül a bal oldali listába. Amennyiben a levél utáni lista ikonra kattintunk akkor megnézhetjük a kiküldött levél tartalmát, illetve, hogy kinek és mikor let kiküldve. A listában nyomon követhetjük a levél olvasottságát is. 
(részletek: https://v-ado.hu/korlevel)

Adótípus kezelés

Az adótípusoknál belekerült a rendszerbe az 5 napos (fizetési határidő elött 5 nappal kerül kiküldésre) automatikus adókiküldés a meglévő 8, illetve 15 napos mellé.

Jogosultságok kezelése:

Átszervezésre illetve kibővítésre kerültek a jogosultságok.

Kezdő KATA-s egyéni vállalkozók IPA előleg adótípusa:

A rendszerbe belekerült a kezdő KATA-s egyéni vállalkozók IPA előleg fizetési adótípusa.  Az egyéni vállalkozás kezdésének megfelelő adórendszerességet kell választani (pl.: januári kezdés esetén IPA KATA kezdő január-t kell választani, a rendszeresség automatikus küldés +1 hónap 8 vagy 15 nap, így az első előleg fizetési határideje február 15, a másodiké a következő év január 15). (Ennek megfelelően frissültek a példák: https://v-ado.hu/adotipus-peldak#ipa_kata)

 

2
ápr
2024
Program változás: Fontos változás!!! A NAV megváltoztatta a tárhelyes értesítésekhez használt e-mail címét (ertesies@kozpontirendszer.gov.hu-ról ertesites@tarhely.gov.hu-ra. A p...
26
feb
2024
Program változás: 2024. február 29.-én ügyfélszolgálatunk szünetel. Gépjárműadó változás! Új Gépjárműadó adótípus került bevezetésre. Kompatibilitás miatt a meg...
3
feb
2024
Program változás: VIKI ANYK kliens program változás! Aktuális verzió: 1.4.6.4.  Belekerült a 29-es bevallás kiolvasás. Elvileg, ha nagy változás nem lesz, akkor egy darabig...
29
jan
2024
Program változás: VIKI ANYK kliens program változás! Aktuális verzió: 1.4.6.3.  Belekerült a 24KIVA bevallás kiolvasás. Fontos, hogy a 2408-as bevallásból a 258-a...
15
jan
2024
Program változás: VIKI ANYK kliens program változás! Aktuális verzió: 1.4.6.1.  Belekerült a 2408, 2458, 23HIPAK, 24HIPAK bevallás kiolvasás. Valamint az új kliens már...