Hívj minket (H-P: 9-15h): +36 20 365-5494

Hírek

6
feb
2018

Az elmúlt időszakban több program változás is került a rendszerbe. Ezekről küldök most egy rövidebb összefoglalót.

Eredmény kimutatás:

Az eredmény kimutatás modulba bele került az 58-as főkönyvi szám feldolgozása, valamint a rendszer már jelzi az adott eredmény kimutatás utolsó módosításának a dátumát. Az új funkció használatához kliens program frissítése szükséges. 
Az eredmény kimutatásnál már lehetőség van meghatározni, hogy az adott ügyfél az érintett időszakban TAO-s vagy KIVA-s . Ennek megfelelően TAO-t illetve KIVA-t tervez a program az eredmény kimutatásba. Az év közbeni váltást is kezeli. Az ügyfelet az Ügyfél / Ügyfél KIVA beállítás menüpontban lehet összerendelni. Az eredmény kimutatás végére bekerült egy kivett osztalék sor, melyet kézzel lehet tölteni. A kivett osztalék beleszámítódik a tervezett KIVA alapjába.

KIVA / TAO összehasonlítás:

A modul bővült azzal, hogy a KIVA-sként kezelt cégeket zölddel színezi.

KOMA adatbázis:

A programba belekerült a NAV köztehermentes adózói adatbázis figyelés lehetősége. Az Ügyfél / KOMA adatbázis menüpont alá. Az itt figyelőlistára tett cégeket a rendszer minden hónap 11.-én lekérdezi a NAV adatbázisból. Amennyiben szerepel az adott hónapban az adatbázisban akkor zöld pipával jelzi, amennyiben nem akkor piros x-et mutat. Amennyiben felveszünk egy céget a listára, rögtön kérhetjük az adatok lekérését is. Ebben az esetben akár korábbi időszakokra is lekérhető az adat.

Adóanalitika:

A modulba bele került egy szűrő lehetőség mellyel a táblázat szűrhető a nyomtatványok állapot, a kiküldött értesítők, illetve az adó kitöltöttsége szerint. A szűrő egy adott hónapra vetítve szűri a táblát.

Könyvelési tételszámok modul:

A beállításokban beállítható, hogy a konyvelési tételszámok átlagszámításánál mely naplókat vegye figyelembe a program. Vevő+szállító+pénztár az alapértelmezett, de ez szabadon bővíthető a Bankkal és a Vegyes tételekkel. Az új számolási mód használatához kliens program frissítés szükséges.

Évnyitás modul:

Az évváltás elvégzéséhez szükséges modul megtalálható a beállítások / Évnyitás menüpontban. A modul bővül az alábbi funkciókkal:
Adók átnyitása esetén amennyiben be van jelölve az értékek átvétele akkor a rendszer átnyitáskor feltölti az évet az korábbi év utolsó időszakának megfelelően. (Pl.: KATA esetén az ügyfél 25000-et fizetett december időszakra akkor átnyitáskor a program az újévet feltölti az említett összeggel) 
Az évnyitás modulba belekerült a napi könyvelés átnyitása mely átvesz a korábbi évből a telephelyeket, székhelyet és a törzstőke összegét. Bővebb leírás a modul utmutatójában található.

Adók csoportos kiküldése:

Az automataadók kiküldésénél a rendszer összesíti az egy napra eső kiküldendő adókat és azokat egy e-mailben küldi ki az ügyfélnek. Pl.: 3 telephellyel rendelkező cég esetén 1 e-mailben fog érkezni mind a 3 IPA előleg. Az összesítő listáknál a rendszer szétválasztja a táblázatot sikeresen kiküldött és sikertelenül kiküldött részre. Amennyiben egy ügyfélnél nincsen kitöltve az adó összege, vagy az e-mail cím akkor azt a rendszer már az előzetes értesítő listában is külön bontva tünteti fel.

Kétszeri ÁFA bevallást elmulasztók listájának figyelése:

A rendszer képes figyelni a NAV által minden nap közzétett kétszeri ÁFA bevallást elmulasztók listáját (több mint 600 oldal, kb. 8100 adószám található rajta és minden nap változik). http://nav.gov.hu/nav/adatbazisok/adatbleker/Afa_bevallast_be_nem_nyujto
A program megnézi, hogy a könyvelt cégeknél előfordul-e olyan befogadott számla ahol a partner szerepel a listán. Amennyiben talál ilyen partnert akkor arról figyelmeztet, az ANYK-s értesítéseknél megszokott felületen. Az értesítő tartalmazza, hogy melyik cég, melyik partnerétől melyik időszakban lett befogadva számla. Ezeknek a számláknak megadja a naplósorszámát. A rendszer figyelmeztet arról is, ha egy partner lekerül a listáról és már levonásba helyezhető az ÁFA. Amennyiben egy partner visszakerül a listára a korábban már megjelölt számlák tekintetében már nem ad fals figyelmeztetést. A modul használatához kliens program frissítés szükséges.

VIKI Facebook zárt csoport

Sokan kértétek, hogy legyen a Facebookon egy olyan zárt csoport, ahol a VIKI-vel dolgozók könnyebben tudnak beszélgetni egymással, esetleg segítséget tudtok egymástól kérni. A Facebook csoport neve: VIKI a Könyvelő Asszisztens Klub https://www.facebook.com/groups/1867358806662755/
(Itt csak az lehet tag, aki VIKI-t használja, hogy tényleg megmaradjon a zárt közösségünk, és külső illetéktelenek ne tudjanak beleolvasni az itt leírtakba. Ezért jelentkezéskor az egyszerűbb azonosítás érdekében, kérlek mindenképp írd meg neved (ha az különbözik a facebook felhasználónevedtől) és a Vállalkozásod nevét, mellyel a VIKI előfizetésed van. )
 

Új kliens program elérhető

ForintSoft kliens program (kettős verzió 1.0.0.0):

Elérhetővé tettünk a ForintSoft kettős programhoz új kliens programot. Az új kliens program használatával elérhetővé válik a könyvelési tételszám átlag összetételének a meghatározása, az 58-as főkönyvi szám feldolgozása, valamint az ÁFA mulasztók figyelése. A program mostantól lehetővé teszi, hogy bármely céget kihagyjunk a feldolgozásból (a telepítő programban vesszővel elválasztva lehet megadni a kihagyandó cégek cégkódjait).
A kliens program telepítése az útmutatókban megtekinthető.

Kliens program változások

RLB kliens program (kettős verzió 1.2.0.0, egyszeres 1.2.0.0):

Elérhetővé tettünk a z RLB kettős és egyszereshez új kliens programot. Az új kliens program használatával elérhetővé válik a könyvelési tételszám átlag összetételének a meghatározása, az 58-as főkönyvi szám feldolgozása, valamint az ÁFA mulasztók figyelése. A program mostantól lehetővé teszi, hogy bármely céget kihagyjunk a feldolgozásból (a telepítő programban vesszővel elválasztva lehet megadni a kihagyandó cégek cégkódjait).
A kliensprogram frissítéséhez le kel tölteni az új kliens programot. A kicsomagolt programmal felül kell írni a meglévő programot. Elindítani az install-rlb.exe fájlt. Rá kell kattintani az adatok mentése gombra. Amennyiben használni szeretné az ÁFA mulasztók figyelését, el kell indítania feladatkezelőt (start menübe el kell kezdeni begépelni). A meglévő könyvelőprogram ütemezésnél (általában viki_rlb) módosítani kell futtatandó állományok listáját. A listába fel kell venni a vado-afamilasztok.exe fájlt a lista végére a könyvelőprogram után. A következő könyvelőprogram szinkronizálás után amennyiben talál az ÁFA mulasztók listáján szereplő tételt a VIKI-be való belépéskor jelezi azt.

Kulcs-Soft kliens program (kettős verzió 1.2.0.0, egyszeres 1.2.0.0):

Elérhetővé tettünk a kulcs főkönyvhöz és egyszereshez új kliens programot. Az új kliens program használatával elérhetővé válik a könyvelési tételszám átlag összetételének a meghatározása, az 58-as főkönyvi szám feldolgozása, valamint az ÁFA mulasztók figyelése. A program mostantól lehetővé teszi, hogy bármely céget kihagyjunk a feldolgozásból (a telepítő programban vesszővel elválasztva lehet megadni a kihagyandó cégek cégkódjait).
A kliensprogram frissítéséhez le kel tölteni az új kliens programot. A kicsomagolt programmal felül kell írni a meglévő programot. Elindítani az install-kulcs.exe fájlt. Rá kell kattintani az adatok mentése gombra. Amennyiben használni szeretné az ÁFA mulasztók figyelését, el kell indítania feladatkezelőt (start menübe el kell kezdeni begépelni). A meglévő könyvelőprogram ütemezésnél (általában viki_kulcs) módosítani kell futtatandó állományok listáját. A listába fel kell venni a vado-afamilasztok.exe fájlt a lista végére a könyvelőprogram után. A következő könyvelőprogram szinkronizálás után amennyiben talál az ÁFA mulasztók listáján szereplő tételt a VIKI-be való belépéskor jelezi azt.

QualitySoft kliens program (kettős verzió 1.2.0.0, egyszeres 1.2.0.0):

Elérhetővé tettünk a kettős könyveléshez és egyszereshez új kliens programot. Az új kliens program használatával elérhetővé válik a könyvelési tételszám átlag összetételének a meghatározása, az 58-as főkönyvi szám feldolgozása, valamint az ÁFA mulasztók figyelése. A program mostantól lehetővé teszi, hogy bármely céget kihagyjunk a feldolgozásból (a telepítő programban vesszővel elválasztva lehet megadni a kihagyandó cégek cégkódjait).
A kliensprogram frissítéséhez le kel tölteni az új kliens programot. A kicsomagolt programmal felül kell írni a meglévő programot. Elindítani az install-qs.exe fájlt. Rá kell kattintani az adatok mentése gombra. Amennyiben használni szeretné az ÁFA mulasztók figyelését, el kell indítania feladatkezelőt (start menübe el kell kezdeni begépelni). A meglévő könyvelőprogram ütemezésnél (általában viki_qs) módosítani kell futtatandó állományok listáját. A listába fel kell venni a vado-afamilasztok.exe fájlt a lista végére a könyvelőprogram után. A következő könyvelőprogram szinkronizálás után amennyiben talál az ÁFA mulasztók listáján szereplő tételt a VIKI-be való belépéskor jelezi azt.

Infótéka kliens program (kettős verzió 1.2.0.0):

Elérhetővé tettünk a kettős könyveléshez új kliens programot. Az új kliens program használatával elérhetővé válik a könyvelési tételszám átlag összetételének a meghatározása, az 58-as főkönyvi szám feldolgozása, valamint az ÁFA mulasztók figyelése. A program mostantól lehetővé teszi, hogy bármely céget kihagyjunk a feldolgozásból (a telepítő programban vesszővel elválasztva lehet megadni a kihagyandó cégek cégkódjait).
A kliensprogram frissítéséhez le kel tölteni az új kliens programot. A kicsomagolt programmal felül kell írni a meglévő programot. Elindítani az install-infoteka.exe fájlt. Rá kell kattintani az adatok mentése gombra. Amennyiben használni szeretné az ÁFA mulasztók figyelését, el kell indítania feladatkezelőt (start menübe el kell kezdeni begépelni). A meglévő könyvelőprogram ütemezésnél (általában viki_infoteka) módosítani kell futtatandó állományok listáját. A listába fel kell venni a vado-afamilasztok.exe fájlt a lista végére a könyvelőprogram után. A következő könyvelőprogram szinkronizálás után amennyiben talál az ÁFA mulasztók listáján szereplő tételt a VIKI-be való belépéskor jelezi azt.

TenSoft kliens program (kettős verzió 1.2.0.0):

Elérhetővé tettünk a TenSoft kettős könyveléshez új kliens programot. Az új kliens program használatával elérhetővé válik a könyvelési tételszám átlag összetételének a meghatározása, az 58-as főkönyvi szám feldolgozása, valamint az ÁFA mulasztók figyelése. A program mostantól lehetővé teszi, hogy bármely céget kihagyjunk a feldolgozásból (a telepítő programban vesszővel elválasztva lehet megadni a kihagyandó cégek cégkódjait).
A kliensprogram frissítéséhez le kel tölteni az új kliens programot. A kicsomagolt programmal felül kell írni a meglévő programot. Elindítani az install-tensoft.exe fájlt. Rá kell kattintani az adatok mentése gombra. Amennyiben használni szeretné az ÁFA mulasztók figyelését, el kell indítania feladatkezelőt (start menübe el kell kezdeni begépelni). A meglévő könyvelőprogram ütemezésnél (általában viki_tensoft) módosítani kell futtatandó állományok listáját. A listába fel kell venni a vado-afamilasztok.exe fájlt a lista végére a könyvelőprogram után. A következő könyvelőprogram szinkronizálás után amennyiben talál az ÁFA mulasztók listáján szereplő tételt a VIKI-be való belépéskor jelezi azt.

Novitax kliens program (kettős verzió 1.2.0.0, egyszeres 1.2.0.0):

Elérhetővé tettünk a kettős könyveléshez és egyszereshez új kliens programot. Az új kliens program használatával elérhetővé válik a könyvelési tételszám átlag összetételének a meghatározása, az 58-as főkönyvi szám feldolgozása, valamint az ÁFA mulasztók figyelése. A program mostantól lehetővé teszi, hogy bármely céget kihagyjunk a feldolgozásból (a telepítő programban vesszővel elválasztva lehet megadni a kihagyandó cégek cégkódjait).
A kliensprogram frissítéséhez le kel tölteni az új kliens programot. A kicsomagolt programmal felül kell írni a meglévő programot. Elindítani az install-novitax.exe fájlt. Rá kell kattintani az adatok mentése gombra. Amennyiben használni szeretné az ÁFA mulasztók figyelését, el kell indítania feladatkezelőt (start menübe el kell kezdeni begépelni). A meglévő könyvelőprogram ütemezésnél (általában viki_novitax) módosítani kell futtatandó állományok listáját. A listába fel kell venni a vado-afamilasztok.exe fájlt a lista végére a könyvelőprogram után. A következő könyvelőprogram szinkronizálás után amennyiben talál az ÁFA mulasztók listáján szereplő tételt a VIKI-be való belépéskor jelezi azt.
A Novitax programnál lehetőség van egy adott cég több telephelyének a könyvelését is figyelni. Amennyiben egy cégnek több telephelye van, a cégkód az alábbi formában változik (adószám 8 számjegye + adózási forma + telephely száma, ha nem az elsődleges telephely pl.: 33333330 első telephely, második telephely esetén 3333333301). Amennyiben egy céget ki szeretnénk hagyni a feldolgozásból, akkor a cég adószámának első 8 számjegyét kell megadni. Ebben az esetben a cég minden telephelye kihagyásra kerül a feldolgozásból.

ANYK kliens program (verzió 1.3.0.5):

A kliens program frissítés abban az esetben ajánlott, ha a kliens program nem azon a gépen van telepítve ahol az ANYK küldendő / küldött mappája található. A korábbi programnál amennyiben nem volt jó a hálózati kapcsolat akkor a program visszavontnak jelezte a megjelölt nyomtatványokat és azok nem jelentek meg az analitikában. A programba védelem lett beleépítve ennek a jelenségnek a kiküszöbölésére. Frissítéshez le kell tölteni az új vado-anyk.exe fájlt és a meglévőt felülírni vele. Egyéb teendőt nem igényel.
 

2
ápr
2024
Program változás: Fontos változás!!! A NAV megváltoztatta a tárhelyes értesítésekhez használt e-mail címét (ertesies@kozpontirendszer.gov.hu-ról ertesites@tarhely.gov.hu-ra. A p...
26
feb
2024
Program változás: 2024. február 29.-én ügyfélszolgálatunk szünetel. Gépjárműadó változás! Új Gépjárműadó adótípus került bevezetésre. Kompatibilitás miatt a meg...
3
feb
2024
Program változás: VIKI ANYK kliens program változás! Aktuális verzió: 1.4.6.4.  Belekerült a 29-es bevallás kiolvasás. Elvileg, ha nagy változás nem lesz, akkor egy darabig...
29
jan
2024
Program változás: VIKI ANYK kliens program változás! Aktuális verzió: 1.4.6.3.  Belekerült a 24KIVA bevallás kiolvasás. Fontos, hogy a 2408-as bevallásból a 258-a...
15
jan
2024
Program változás: VIKI ANYK kliens program változás! Aktuális verzió: 1.4.6.1.  Belekerült a 2408, 2458, 23HIPAK, 24HIPAK bevallás kiolvasás. Valamint az új kliens már...