Hívj minket: +36 70 941-26-59

Kliens program telepítése

A kliens program telepítése két részből áll.

1. MySQL telepítése:

A program működéséhez MySQL adatbázis kezelőre van szükség. Amennyiben Önnek telepítve van már MySQL adatbázis kezelő, akkor a következő lépéseket kihagyhatja. Folytassa a Kliens program beállítása résznél.

A MySQL adatbáziskezelőt (Mysql installer) bejelntkezés után a Beállítások / Letöltés menüpontból töltheti le.

Indítsa el a telepítőt. Kövesse a következő lépéseket:

1. Fogadja el a licensz szerződést.

vado_mysql_download3.jpg

2. Válassza a Server only-t.

vado_mysql_download4.jpg

3. Amennyiben az alábbi hibaüzenetet látja telepítse az operációs rendszernek megfelelő Microsoft c++ verziót (Letölthető bejelentkezés után a Letöltés menüpontból). Lépjen ki a MySql telepítőből, majd indítsa el újra a telepítőt.

Viki mysql telepites 2

4. Indítsa el a telepítést. A telepítés befejezésekor az alábbi képernyő jelenik meg.

vado_mysql_download5.jpg

5. Válassza a Development Machine típust, a képnek megfelelően.

vado_mysql_download6.jpg

6. Adjon meg egy jelszót. A jelszót jegyezze meg később még szüksége lesz rá.

vado_mysql_download7.jpg

7. Fogadja el következő beállításokat.

vado_mysql_download8.jpg

8. Fogadja el a következő beállításokat.

vado_mysql_download9.jpg

9. Kezdje meg a beállítást az Execute gombra kattintással.

vado_mysql_download10.jpg

10. A telepítés befejezéséhez kattintson a Finish gombra.

vado_mysql_download11.jpg

2. Kliens program beállítása:

Bejelentkezés után töltse le a v-adó oldalról a kliens programot. Hozzon létre egy mappát. A letöltött fájlt csomagolja ki a mappába. Fontos, hogy az almappát is másolja át.

Viki Rlb kliensprogram

Indítsa el a telepítő programot.

Töltse ki az adatokat.

Viki Rlb telepítés 2

Adatbázis név: Adjon meg egy adatbázisnevet (pl.: Vado_kliens). Amennyiben korábban már létrehozott egy adatbázist a kliens programnak, akkor adja azt meg.

Adatbázis szerver: Amennyiben a kliens program ugyan azon a számítógépen van mint a MySQL szerver akkor használja a localhost kifejezést. Amennyiben másik számítógépen található az adatbázis adja meg a gép hálózati elérhetőségét.

Adatbázis felhasználónév: Amennyiben most telepítette a MySQL szerver, akkor használja a root felhasználót.

Adatbázis jelszó: Adja meg a felhasználónévhez kapcsolódó jelszót. Amennyiben most telepítette a MySQL programot akkor használja a megadott jelszót.

API kód: Jelentkezzen be a v-ado.hu oldalra. A Beállítások / Beállítások kezelése menüpontban kattintson az API kulcs  mellett a Kulcs generálás gombra. Az itt megjelenő kulcsot írja be a z API kód mezőbe.

RLB kapcsolat: Keresse meg az RLB program telepítési mappáját. Általában C:/WINKONYV/Kettos/. Ellenőrizze, hogy ebben a könyvtárban található-e a VALLALK.DBF fájl.

RLB pénztárkönyv kapcsolat: Keresse meg az RLB program telepítési mappáját. Általában C:/WINKONYV/Winpenzt/. Ellenőrizze, hogy ebben a könyvtárban található-e a VALLALK.DBF fájl.

Pénztárkönyv cégkód előtag: alapesetben PK. Ez szabadon megváltoztatható. Az előtag biztosítja az egyedi cégkódot azokra az esetekre, ha a cégkód egyező lenne a kettős és a pénztárkönyvben.

ÁNYK küldendő dokumentumok: Keresse meg az ÁNYK program telepítési mappáját azon belül az elküldés mappát. A küldendő dokumentumok mappája általában: C:/Users/Felhasználónév/Abevjava/eKuldes/KR/kuldendo/.

ÁNYK elküldött dokumentumok: Keresse meg az ÁNYK program telepítési mappáját azon belül az elküldés mappát. Az elküldött dokumentumok mappája általában: C:/Users/Felhasználónév/Abevjava/eKuldes/KR/elkuldott/.

Amikor kitöltötte a mezőket kattintson a telepítés gombra. A program ellenőrzi az adatbázis kezelő elérhetőségét. Amennyiben még nem létezik az adatbázis, akkor létrehozza. Létrehozza a szükséges adattáblákat, valamint a config.ini fájlt a Data alkönyvtárba.

Sikeres telepítés esetén visszajelez a rendszer és a Telepítés gomb Adatok módosítása gombra változik. A későbbiekben a telepítő elindításával tudja a korábbi beállításokat megváltoztatni.

Viki Rlb telepítés 3

 

3. ÁNYK Ütemezés beállítása:

Az adatokat a Kliens program időzítve küldi fel a rendszerbe. Az ütemezés beállításához kövesse a következő lépéseket.

A menüben kattintson a feladatütemező programra.

vado_utemezes1.jpg

Jelölje ki a bal oldalon a feladatütemező könyvtárat. Kattintson jobb gombbal az üres területre. Válassza az Új feladat létrehozása menüpontot.

vado_utemezes2.jpg

Adjon a feladatnak egy nevet. Pl.: ÁNYK frissítése. Jelölje be, hogy Futtatás akkor is, ha felhasználó nincs bejelentkezve. Majd kattintson az indítás fülre.

vado_utemezes3.jpg

Az Indítás fülön kattintson az Új... gombra. Adja meg az indítás időpontját. Ez lehet akár az a felajánlott időpont is. Jelölje be a Feladat ismétlése minden: 30 perc ezen az időn keresztül: Határozatlan. Majd kattintson a Műveletek fülre.

vado_utemezes5.jpg

A műveletek fülön kattintson az Új... gombra. Tallózza ki a vado-anyk.exe fájlt. Végezetül kattintson a jobb alsó OK gombra.

vado_utemezes4.jpg

Ekkor bekéri az Ön jelszavát. Az ütemezés sikeresen beállításra került.

vado_utemezes6.jpg

 

4. RLB Ütemezés beállítása:

Az adatokat a Kliens program időzítve küldi fel a rendszerbe. Az ütemezés beállításához kövesse a következő lépéseket.

A menüben kattintson a feladatütemező programra.

vado_utemezes1.jpg

Jelölje ki a bal oldalon a feladatütemező könyvtárat. Kattintson jobb gombbal az üres területre. Válassza az Új feladat létrehozása menüpontot.

vado_utemezes2.jpg

Adjon a feladatnak egy nevet. Pl.: RLB frissítése. Jelölje be, hogy Futtatás akkor is, ha felhasználó nincs bejelentkezve. Majd kattintson az indítás fülre.

vado_utemezes3.jpg

Az Indítás fülön kattintson az Új... gombra. Adja meg az indítás időpontját. Adjon meg egy munkaidő előtti vagy utáni időpontot a frissítés idejére. Jelölje be a Naponta rádiógombot. Ismétlődés legyen 1 nap. Jelölje be a Feladat leállítása, ha tovább fut, mint 1 óra. Majd kattintson a Műveletek fülre.

vado_utemezes7.jpg

A műveletek fülön kattintson az Új... gombra. Tallózza ki a vado-rlb.exe fájlt. Végezetül kattintson a jobb alsó OK gombra.

vado_utemezes8.jpg

Ekkor bekéri az Ön jelszavát. Az ütemezés sikeresen beállításra került.

vado_utemezes6.jpg

Pénztárkönyv használata esetén állítsa be a pénztárkönyv program üzemezését az RLB kettős programnak megfelelően. Az ütemezésnél az időpont legalább 10 perccel térjen el a kettős ütemezésénél beállított időponttól.